Stoppen met roken programma

Stoppen met roken moeilijk? Jazeker, maar met de ondersteuning van zowel Hypnotherapie als Acupunctuur ook voor jou haalbaar!

Wist je dat acupunctuur veel wordt gebruikt ter ondersteuning van de fysieke ontwenningsverschijnselen? Denk dan aan prikkelbaarheid, onrust, stress en meer trek in eten. Met behulp van acupunctuur kunnen deze symptomen verminderen.

En wist je dat ook hypnotherapie veel wordt gebruikt om te stoppen met roken?  Met hypnotherapie kun je namelijk inzicht krijgen in de onderliggende behoefte om te willen roken en deze behoefte verminderen. Hierdoor verbetert je motivatie en kun je bevrijd worden van je verslaving.

Hypnotherapie en acupunctuur samen versterken elkaar. Zo vergroot je de kans dat je stopt en nooit meer begint. Wel is het belangrijk dat je zelf de beslissing hebt genomen om te willen stoppen!

Werkwijze:

Iedereen is anders en daarom wordt er een pakket op maat aangeboden. Samen met jou wordt besproken wat het beste bij jou past. In de praktijk zijn meestal één tot drie sessies hypnotherapie voldoende.

Acupunctuur is het meest effectief als je 24 uur niet hebt gerookt. Hiermee verlichten de fysieke ontwenningsverschijnselen als gevolg van het nicotinegebrek. Meestal zijn drie acupunctuur behandelingen (1 x per week) voldoende.

Verder wordt er nauw samen gewerkt met de huisartsenzorg in Medisch Kwartier Naarden Vesting, daar kan desgewenst een longfunctie onderzoek (spirometrie) worden uitgevoerd. Dit kan ook als je geen patiënt bent van deze praktijk.

Kosten:

Één hypnotherapie sessie duurt 90 minuten en kost €85,-.

Één acupunctuur behandeling duurt 45 minuten en kost €60,-

Zowel hypnotherapie als acupunctuur worden (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. De hoogte van je vergoeding verschilt per verzekering en aanvullend pakket. Controleer voor de zekerheid of jouw verzekering dit vergoed. De contacten met de huisarts vallen binnen de huisartsenzorg.

Voor meer informatie:

Sonja Oosterom, hypnotherapeute, 06-38126997 www.heartmindmatters.nl

Adrienne van Vreden, acupuncturiste, 06-12157513 www.acupunctuurbussum.nl

Juriaan Galavazi, huisarts en coach naar fysieke en mentale vitaliteit, 06-23267734 www.mknv.nl