Behandeling

Binnen mijn praktijk werk ik vooral met Toyohari, een Japanse vorm van acupunctuur. Deze stijl staat ook wel bekend als de pijnloze vorm van acupunctuur. Er zijn technieken waarbij de naald niet door de huid gaat. De naalden, die wel geplaatst worden, zijn heel dun en klein en zullen slechts heel oppervlakkig door de huid gaan. De meeste mensen voelen niet of amper dat de naald er in gaat! Het aantal hangt af van de diagnose, maar het zullen er zeker niet zoveel zijn als bij die beroemde reclame van Centraal Beheer.

Bij een eerste bezoek zal ik vragen stellen over de klacht maar ook veel andere dingen komen aan bod; zaken die niet direct iets met de klacht te maken hebben, maar wel van belang zijn om een indruk te krijgen hoe je lichaam functioneert.

Daarnaast zal ik de tong bekijken en daarom wil ik vriendelijk vragen om, als je gewend bent om de tong te schrapen, dat één dag voor het bezoek niet te doen. Ook is het prettig als je vlak voor je bezoek niet iets drinkt of eet, dat de tong sterk kleurt (bijvoorbeeld koffie of drop).

Ook palperen, het voelen van de huid, is erg belangrijk. Daarbij wordt de buik gepalpeerd (gebieden op de buik reflecteren de toestand van de verschillende organen) en delen van meridianen (bij de voet en pols).

Als het nodig is, combineer ik een behandeling met Ooracupunctuur, MoxaCupping of Guasha of een voedingsadvies.

 

Een eerste afspraak zal ongeveer 1,5 uur duren, inclusief behandeling.

Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 1 uur.