Terug naar De therapeut

De therapeut

Mijn naam is Adriënne van Vreden-van Kessel. Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als directie-secretaresse. Toen ik kinderen kreeg, stopte ik tijdelijk met werken en na een paar jaar begon ik als zelfstandig ondernemer op administratief gebied.

In 1994 ben ik in aanraking gekomen met alternatieve, of complementaire, geneeswijzen. En in de jaren erna stond ik er steeds weer versteld van wat dat teweeg kon brengen, zowel bij mezelf als bij de mensen om me heen.

Er ontstond een grote wens om veel meer te weten te komen hierover. Ik begon met een HBO-basisopleiding Westerse Medische Basiskennis, omdat ik eerst graag mijn kennis over de werking van het menselijk lichaam wilde verdiepen voor ik verder zou gaan. Daarna volgde ik de HBO-opleiding tot Acupuncturist bij Academie Qing-Bai. Vanaf het eerste moment werd ik gegrepen door deze 3000 jaar oude geneeswijze, die boeiend blijft in haar logica, maar ook in haar veelomvattendheid.

Daarnaast heb ik o.a. de volgende opleidingen gevolgd:

– Toyohari (Japanse Acupunctuur)

– Shonishin (Japanse acupunctuur voor kinderen)

– Chinese Voedingsleer

– en uiteraard vele bijscholingen, die heel interessant zijn om mijn kennis te vergroten en verplicht zijn om aangesloten te blijven bij de Beroepsvereniging.

Ik heb met Gerie Negen van Acupunctuur het Gooi een intensieve samenwerking.